Spaghetti & Champignonroomsaus

VERRASSING! Daar was het andere recept ook al! Het is spaghetti geworden, omdat dat gezien de structuur lekkerder is, vind ik.

Dit is een vegetarisch recept.

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 75 gram champignons;
– 3 bosuitjes;
– 1 sjalotje;
– 50 à 75 gram spaghetti;
– klein bekertje crème fraîche;
– kruiden: knoflookpoeder, peper, tijm, peterselie, bieslook;
– scheutje citroensap;
– water.

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak.
2. Snijd de ene helft van de champignons in “normale” stukjes en de andere helft in erg kleine stukjes. Snijd ook de andere groenten.
3. Bak het gesneden sjalotje met de normale stukken champignon tot ze gaar zijn. Kruiden met knoflookpoeder, peper en tijm.
4. Bak de kleine stukjes champignon mee en de gesneden bosuitjes tot alles gaar is.
5. Voeg de crème fraîche toe en alle kruiden (nogmaals knoflookpoeder, peper en tijm en ook de rest) en het citroensap. Goed roeren! Voeg water toe om de gewenste saus dikte te krijgen. Laat 5 minuten doorkoken op een laag vuur.
5. Giet de spaghetti af en meng de champignonroomsaus met de spaghetti.

Eet smakelijk!

image

Print Friendly, PDF & Email