Zoals ik wel eens vaker heb geschreven, heb ik lievelingseten in perioden. Op het moment is dat spaghetti carbo’nada’. Je zult wel denken, het moet carbonara zijn! Het punt is, niet alle ingrediënten van de traditionele carbonara zitten in het gerecht, maar het lijkt er wel op!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350-400 gram spaghetti;
- 250 gram spekreepjes;
- 2 bekers crème fraîche;
- Boter om in te bakken;
- 2 grote tenen knoflook;
- verse peterselie;
- kruiden: peper (niet te weinig/naar smaak), 2 tl gedroogde basilicum, snufje paprikapoeder en een snufje kerriepoeder.
De kenners onder ons zien al wat deze carbonara eigenlijk carbo’nada’ maakt: ik voeg er geen kaas en/of eidooier aan toe. De kaas is 1) relatief zout en 2) ik houd er niet zo van! De eidooier laat ik weg vanwege de bewerkelijkheid ervan en mijn lage weerstand.
Bereiding:
- Breng water aan de kook voor de spaghetti, volg hierbij de aanwijzingen op het pak.
- Snijd/pers de knoflook. Pluk de verse peterselie.
- Fruit de knoflook in een pan met boter en voeg de spekreepjes toe. Bak de spekreepjes naar smaak uit.
- Voeg de crème fraîche toe en de kruiden. Let op: voeg de geplukte peterselie nog niet toe! Anders komt de smaak niet tot zijn recht. Goed roeren.
- Voeg aan het einde de verse peterselie toe. Laat dit een minuut of twee mee pruttelen.
Eet smakelijk!