Er is niks lekkerder dan uitgebreid en vers koken. Tenzij je haast hebt. Dan is een iets minder vers maal ook ongelooflijk lekker, als hij maar natriumarm is natuurlijk!
Daarom een recept voor Snelle Nasi met kip.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 400 gram kipfilet;
– 415 gram rijst;
– 1 zak oosterse diepvries groenten (als het grote stukken zijn, kleiner snijden!);
– kruiden: peper, knoflookpoeder, kerriepoeder, gemberpoeder en (gedroogde) koriander (voor lekker pittig nog chilipoeder gebruiken);
– 2 liter water.
1. Breng het water aan de kook voor de rijst.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Doe de blokjes in een schaal.
3. Kruid de blokjes met de kruiden. Wees vooral voorzichtig met de koriander! Liever te weinig en later extra toevoegen dan teveel en niet kunnen genieten van je eten…
4. Doe olijfolie of boter in een pan en bak de kipfilet op een laag vuur goed gaar en draai wanneer de kip gaar is het vuur omhoog voor een lekker bruin korstje.
5. Bak de groenten mee.
6. Giet de rijst wanneer deze gaar is en voeg het kipmengsel toe.
KLAAAAAR. En dat binnen 20 minuten.
Heb je iets minder haast?
*Dan kun je er altijd nog heerlijke loempia’s met hete saus bij serveren!
*Je kan er natuurlijk ook pindasaus bij maken, maar let daarbij goed op de hoeveelheid natrium!
*Een gebakken eitje kost weinig extra tijd en is ook erg lekker, maar let op de eiwitten!
Eet smakelijk!