Shoarma Deluxa

In ieder huishouden komt het wel eens voor dat er laat wordt gegeten. In ons huishouden… wat vaker. Meestal koos mijn moeder dan voor snel en makkelijk, bijvoorbeeld een bak zoute en gekruide shoarma met aardappelschijfjes en appelmoes.

Shoarma vind ik nog steeds erg lekker,  maar de gekruide bakken in de supermarkt zijn vreselijk zout en mag ik dus niet hebben… Gelukkig heb ik thuis de wereld aan kruiden en heb ik met wat tips van internet een eigen kruidenmarinade gemaakt!

Ingrediënten:
– knoflookpoeder;
– koriander;
– paprikapoeder;
– kerriepoeder;
– kaneel;
– cayennepeper;
– peper;
– komijnzaad (of poeder);
– kurkuma;
– olijfolie;
– water;
– ongekruide shoarma.

image

De hoeveelheid van de kruiden hangt een beetje af van de hoeveelheid shoarma. Ga niet met eetlepels vol kruiden werken als je slechts shoarma bereidt voor twee personen. Begin met 2 theelepels per kruid, roer je een ongeluk, ruik en proef.

Doe in een schaal of kom twee sauslepels olijfolie. Voeg een scheutje water toe en meng het geheel.
Voeg de kruiden toe en roer even goed na iedere toevoeging. Anders krijg je klontjes en klontjes zijn vies.

image

Voeg de ongekruide shoarma toe aan de marinade,  roer hem goed door en laat hem even staan.

image

Als de marinade goed is ingetrokken of een uurtje heeft gestaan (maar net hoeveel haast je hebt), moet je hem lekker opbakken.

Serveren met bijvoorbeeld salade, aardappels en knoflooksaus!

Eet smakelijk!

image

Print Friendly, PDF & Email