Shakshuka is van oorsprong een oosters gerecht, maar kent veel variaties. Vandaag heb ik het recept voor een Italiaanse variant!
Ingrediënten voor 2 personen (indien hoofdgerecht, voor 1 persoon):
– 3 eieren;
– 3 tomaten;
– verse basilicum;
– 1 kleine rode paprika;
– 1 grote ui;
– 2 tenen knoflook;
– 75 ml water;
– kruiden: peper, 0.5 tl tijm, 0.5 tl paprikapoeder, 1 tl peterselie en 0.5 tl cayennepeper.
1. Snijd de groenten.
2. Fruit de knoflook en de ui in een beetje olie of boter en bak de paprika mee.
3. Voeg de tomaten en alle kruiden (ook de verse basilicum) toe. Roer het mengsel goed. Voeg ook het water toe en laat dit, met een deksel op de pan, 15 minuten zachtjes doorkoken.
4. Indien het daar nog niet in zit: schep het mengsel in een (diepe) koekenpan. Maak 3 kuiltjes en breek de eieren erin.
Doe het deksel weer op de pan en laat de eieren gaar worden in 5-10 minuten.
Eet smakelijk!
Serveertip: Ook lekker met een frisse salade, rijst of aardappeltjes.
NB. Hoeveelheden natrium en kalium hebben jullie nog tegoed.