Pizza Pasta Ovenschotel

Pizza. Oh mijn pizza. Waarom duurt het zo lang om je te maken? Voor een scharreltje, een vluggertje of een nieuwe vaste relatie: de pizza pasta ovenschotel!

Ingrediënten voor 3 personen:
– 200 gram farfalle (die strikjes, vlindertjes);
– 150 gram salami (plakjes voor op brood);
– 150 gram geraspte mozzarella kaas;
– 150 gram kers tomaatjes;
– klein blikje tomatenpuree;
– 150 gram ui;
– 1 rode paprika;
– 125 gram champignons;
– water;
– kruiden: basilicum, knoflookpoeder en peper.

1. Verwarm de oven voor op 180°C vet de ovenschaal in met olie of boter (of spray).
2. Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak.
3. Snijd de groenten in stukjes en de plakjes salami in kwarten.
4. Saus Doe een beetje olie in een pan (ik gebruik zelf een koekenpan/wok) en doe de puree erbij. Voeg water toe en roer. Voeg water toe tot je de gewenste dikte van de saus hebt. Voeg de kruiden toe aan de saus.
5. Bouwen Bouw de schotel als volgt op: saus – pasta – groente – mozzarella – salami – tomaat.

image

6. Laat de schotel in 40 minuten goddelijk worden. ZO LANG? Ja, want dan smelt alles. Duh.

image

Eet smakelijk!

image

Per persoon ongeveer: 800 mg Natrium en 1000 mg Kalium

Print Friendly, PDF & Email