Pindasaus

Lekker bij de Kip Gado Gado, maar ook bij nasi, bami, gehaktballen en nog veel meer!

Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 beste el pindakaas;
– 2 el honing;
– 50 ml water;
– scheut sesamolie;
– 1 el gembersiroop;
– kruiden: knoflookpoeder, uienpoeder (of vers uitje fruiten), chilipoeder.

Doe alle benodigde ingrediënten in een pannetje en zet het vuur laag. Roeren, roeren, roeren, tot je een gladde massa hebt. Traditionele pindasaus is niet hard en stevig, maar echt een sausje.

Alle olie vermengd goed met het mengsel door warmte. Als je de saus helemaal laat afkoelen, wordt het weer hard (heel hard) door de pindakaas.

Per persoon: 63 mg natrium en 138 mg kalium.

NB. Ik heb gebruik gemaakt van gewone pindakaas. Je kan ook natriumarme pindakaas gebruiken.

image

Print Friendly, PDF & Email

15 comments on “PindasausAdd yours →

  1. Fantastic beat ! I would like to apprentice even as you amend your site, how
    can i subscribe for a blog site? The account aided
    me a applicable deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast offered
    shiny clear idea

  2. Its such as you read my thoughts! You appear to know so much about this,
    like you wrote the e-book in it or something. I feel that you can do with some percent to pressure the message house a little bit, but other than that,
    that is magnificent blog. A great read. I’ll certainly be back.

  3. Hello! I’ve been following your site for a long time now and finally got the
    bravery to go ahead and give you a shout out from Lubbock Texas!
    Just wanted to tell you keep up the fantastic job!

  4. hello!,I really like your writing so much!
    proportion we communicate more about your article on AOL? I need a specialist
    in this space to solve my problem. Maybe that’s you!

    Taking a look ahead to peer you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *