Noodles-Salade

Ik vroeg volgers van de facebookpagina naar recepten of gerechten die zij graag op de blog wilden zien. Hun ideeën heb ik meegenomen en aan de hand daar van een aantal nieuwe recepten ontwikkeld. Oei oei oei, wat zijn ze lekker! Nu eerst mijn persoonlijke favoriet en de als nummer #1 verkozen maaltijd…

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 ‘blokjes’ noodles (conimex);
– 100 gram champignons;
– 100 gram prei;
– 100 gram taugé;
– 200 gram sla (een zachte variant naar keuze, geen ijsberg);
– 2 gekookte eieren;
– sesamzaadjes;

Voor de dressing:
– 1,5 el pindakaas (optie: natriumarm);
– 1 el sesamolie;
– 1 el gembersiroop;
– 1 el honing;
– 1 tl uienpoeder;
– 1 tl knoflookpoeder;
– 1 tl chilivlokken of -poeder.

1. Kook de eieren hard. Breng water aan de kook voor de noodles.
2. Snijd de groenten behalve de sla in stukjes en bak deze behalve de sla in (sesam)olie gaar.
3. Maak de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een pannetje op een laag vuur. Roer tot de ingrediënten goed versmolten zijn en de dressing warm is.
4. Giet de noodles af en voeg deze aan de groentemix toe. Verhit het geheel tot alles warm is en zet het vuur dan uit.
5. Giet de warme dressing door de noodles-groentemix en doe de sla erbij. Goed roeren tot de dressing door de hele salade zit en de sla goed vermengd is in het gerecht.
6. Pel de eieren en snijd deze in kwarten. Schep de salade in een bord en garneer met sesamzaadjes en de kwartjes gekookt ei.

Eet smakelijk!

Per persoon: 310 mg natrium en 835 mg kalium

20150510_190038

Print Friendly, PDF & Email