Wij noemen onszelf geregeld ‘Bourgondiërs’. Wij houden thuis van lekker eten, van veel eten en van laat eten, want dat is logischerwijs veel gezelliger. Bij ons thuis zijn er echter wel twee Bourgondische kampen: het kamp dat van gesmolten kaas houdt en het kamp dat daar absoluut niet van houdt.
Om het andere kamp tegemoet te komen, heb ik daarom mini-pizza’s zonder kaas gemaakt! En ze zijn goed bevallen…
Ingrediënten voor ongeveer 18 mini-pizza’s:
Bodem:
– 200 gram bloem;
– 10 gram suiker;
– 3,5 gram gist;
– 1 tl tijm;
– 1 tl oregano;
– 120 ml lauw water.
Begin altijd met het deeg voor de bodem. Dit kan namelijk mooi rijzen terwijl je de rest doet! Voeg alle ingrediënten samen en kneed tot je een elastisch deeg hebt. Zorg dat je alle bloem goed meepakt! Leg de deegbal in een kom met een vochtige doek erover, zodat het kan rijzen.
Topping:
– 100 gram champignons in stukjes;
– 100 gram paprika in reepjes van ong 2 cm;
– 2 sjalotten in stukjes;
– 3 plakjes salami, verdeeld in achten.
Bak alles in een pan beetgaar, behalve de salami. Pannetje nog niet afwassen, maar gebruiken voor de saus!
Saus:
– 70 gram tomatenpuree uit blik;
– 1 el crème fraîche;
– 1 tl basilicum;
– knoflookpoeder naar smaak;
– 70 ml water.
Doe alle ingrediënten voor de saus in het pannetje en roer goed door elkaar.
Dan gaat nu het echte werk beginnen.
Verwarm de oven voor op 220°C
Om de mini-pizza bodems te krijgen, kun je twee dingen doen:
1. Kleine balletjes van het deeg pakken en deze plat maken.
2. Het deeg een aantal keer uitrollen en met een uitsteek vormpje rondjes maken.
1. Als je de bodempjes hebt, leg deze dan op een ingevette bakplaat (of op het bakpapier).
2. Besmeer de bodempjes met de saus.
3. Beleg de besmeerde bodempjes met de topping (sjalot – champignons – paprika – salami).
4. Bak de mini-pizza’s in 14 minuten gaar.
Ik weet dat het er 14 zijn, want bij 16 minuten worden de randjes zwart… zoals je heel goed kunt zien op de foto 🙂
Eet smakelijk!