Mihoen met Kip

De vraag “Wat is je lievelingseten?” is voor mij altijd erg lastig. Ik vind namelijk bijna alles lekker (spruitjes heb ik nooit gehad en dat wil ik graag zo houden, dankjewel mama). Ik heb altijd periodes waarin ik bepaalde gerechten vaak en met liefde eet en op dit moment zit ik in de Aziatische sferen.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 400 gram kip;
 • 4 blokken mihoen van conimex;
 • 1 gele paprika;
 • 1 grote ui;
 • 250 gram taugé;
 • 150 gram champignons (een half bakje van 250 gram, plus 1 champignon);
 • Kruiden: knoflookpoeder, uienpoeder, peper, paprikapoeder, gemberpoeder.

Bereiding:

 1. Breng water aan de kook voor de mihoen (kook deze aan de hand van aanwijzingen op het pakje).
 2. Snijd en kruid de kip met de kruiden en/of maak de krokante kip (dat heb ik ook gedaan, dikke tip, erg lekker).
 3. Snijd de groenten in stukjes.
 4. Bak de kip (of de krokante) en de groenten gaar.
 5. Kook de mihoen gaar en giet deze af. Daarna even afspoelen met koud water in een vergiet, dan schijnt het minder plakkerig te worden…
 6. Gooi de mihoen nog even bij de groenten in, evenals de kip indien ze apart gebakken zijn, doe er een scheutje water bij en eventueel nog wat kruiden als je dat lekker vindt en bak alles op een hoog vuur, al roerend, kort door.

Eet smakelijk!

 

Per persoon ongeveer 75 mg natrium en 960 mg kalium.

Print Friendly, PDF & Email