Mexicaanse Macaronischotel

Herfst! Kastanjes, paddestoelen, regen… Maar ook lekkere stamppotten en ovenschotels!

Dit is een vegetarisch recept.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 150-200 gram macaroni;
– 1 klein blikje kidney bonen;
– 3/4 van een klein blikje maïs;
– 100 gram cherry tomaatjes;
– 100 gram pizzakaas of mozzarella kaas, geraspt;
– 50-100 ml dunne tomatenpuree (of tomatenketchup);
– kruiden: 1 tl komijnzaad (gemalen), knoflookpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, snuf cayennepeper, 1 tl uienpoeder.

Verwarm de oven voor op 180°C.

1. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op het pak.
2. Meng alle ingrediënten, en de helft van de kaas in een kom.

image

Op het plaatje zitten nog niet alle ingrediënten in de kom.

3. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. (Eventueel garneren met cherry tomaatje)
4. Bak de ovenschotel in 20 tot 25 minuten af.
NB. Je kunt deze schotel ook eerder maken en later pas in de oven doen. Maximaal 24 uur van tevoren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

image

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *