Macaroni Stroganoff

De schappen in de winkel staan er vol mee: pakjes, zakjes, potjes en mixen voor het gemak in uw keuken. Wat heel veel mensen niet weten is dat in dergelijke producten niet alleen veel zout, maar ook allerlei andere enge dingen zitten, zoals E-nummers en smaakversterkers. Het is dus niet alleen ongezond, maar ook nog veel minder lekker dan het zelf maken!

En populair product, wat ik zelf heel erg lekker vind, is Macaroni Stroganoff van Honig. Daarom heb ik een recept samengesteld voor Macaroni Stroganoff zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten voor 4 à 5 personen:
– 500 gram macaroni;
– 500 gram rundergehakt (ongekruid);
– 1 grote prei;
– 4 tomaten;
– 1 teen knoflook;
– sjalot;
– 1 el citroensap;
– kruiden (3 tl kerriepoeder, 3 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl oregano, 2 tl tijm, knoflookpoeder, peper en 1 tl marjolein);
– 150 ml water;
– 1 potje crème fraîche.

1. Breng water voor de macaroni aan de kook.
2. Kruid en bak het gehakt en voeg de knoflook en sjalot toe. Bak dit ongeveer 3 minuten mee.
3. Snijd de prei in ringen en de tomaten in stukjes. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel en wacht tot de tomaten lekker zacht zijn.

image

4. Voeg de kruiden, het citroensap,  crème fraîche en het water toe en roer dit goed door. Door het water wordt het bij mij altijd erg waterig, maar je hebt het water wel nodig voor een goede saus-pasta verhouding. Om de saus wel dik te krijgen, voeg ik al roerend allesbinder toe.

image

5. Giet de macaroni af wanneer deze gaar is en roer de stroganoff saus er door.

Zo maak je je eigen heerlijke Macaroni Stroganoff zonder pakjes en zakjes!

Eet smakelijk!

image

Print Friendly, PDF & Email