Na de Snelle Nasi nu ook een uitgebreider recept voor een Luxe Nasi, met verse ingrediënten en uiteraard natriumarm. Dit keer met gehakt in plaats van kip!
Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 gram rundergehakt (ongekruid);
– kruiden: kerriepoeder, knoflookpoeder, koriander en peper of voeg voor wat extra pit ook cayennepeper toe;
– 400 gram rijst;
– 125 gram champignons;
– 1/4 rode paprika;
– 1/2 groene paprika;
– 1 sjalot;
NB volgende ingrediënt weglaten bij eiwitbeperking
– 4 eieren.
1. Breng water aan de kook voor de rijst.
2. Snijd de groenten in stukjes.
3. Kruid en bak het gehakt.
4. Voeg wanneer het gehakt rul gebakken is de gesneden groenten toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.
NB stap 5 overslaan bij eiwitbeperking
5. Doe 4 eieren in een hete pan met olie en prak het tot een roerei. Voeg het roerei toe aan het gehakt mengsel.
6. Giet de rijst af en roer het gehakt mengsel er doorheen.
Eet smakelijk!
Serveertips:
– pindasaus
– augurk / zilveruitjes
– loempia’s met hete saus
Let op: pindasaus en augurk/zilveruitjes bevatten (veel) natrium!