Als rasechte Bourgondiër houd ik van lekker eten. Ik ben persoonlijk niet zo’n brood-eter, dus een emigratie naar zo’n land waar ze zowel ’s middags als ’s avonds warm eten, lijkt mij wel wat! Hier in Nederland zal ik het toch moeten doen met een boterham.
Dus dan zorg je dat er wat lekkers op zit! Niet een saai gebakken eitje, maar stoer ei. Roerei. Vol smaak, kleur en body.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 8 witte bolletjes;
– 6 eieren;
– 1/4 rode paprika;
– 1/4 groene paprika;
– 1 sjalot;
– 2 plakjes ham;
– boter.
1. Snijd de groenten en de ham in stukjes.
2. Doe boter in een hete pan en fruit de groenten en de ham.
3. Doe de eieren erbij en blijf prakken en scheppen tot je roerei hebt.
4. Snijd de bolletjes open en beleg ze met je stoere roerei.
Ik heb geen gebruik gemaakt van kruiden bij dit gerecht. Dat is namelijk ook helemaal niet nodig! De paprika, de sjalot en de ham geven van zichzelf een prima smaak! Mocht je toch graag iets extra’s willen toevoegen, doe er dan een beetje peper en oregano door.
Eet smakelijk!