Je hebt ze vast wel eens gezien, die pakjes in de winkel met poeder voor ‘Boerenomelet’. Hartstikke lekker, maar ook hartstikke zout!
Met kruiden en verse groente kun je zelf een heerlijke omelet maken! Ik moest nog boodschappen doen, dus is het een kruiden omelet geworden!
Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 à 5 eieren;
– scheutje water;
– basilicum;
– peper;
– kerriepoeder;
– 4 plakjes ham.
1. Zet de koekenpan op het vuur en laat de boter of olie goed heet worden.
2. Breek de eieren in een kom en voeg de kruiden (niet teveel en niet proeven, rauwe eieren kunnen allerlei rare ziektes bij zich hebben) en een scheutje water toe. Nu goed kloppen met een garde. Voor de armzalige studenten onder ons, een vork gaat ook wel lukken.
3. Doe het mengsel in de hete koekenpan en zet het vuur laag. Geduld is erg belangrijk voor een lekkere omelet.
4. Wanneer ook de bovenkant enigszins gestold is, kun je de omelet in stukken verdelen en daarna omdraaien.
5. Ik bak dan alle kanten nog even kort aan en leg een plakje ham onder de omelet.
6. Serveren op brood of bolletjes en klaar is kees!
Lekker lunchen!
Tips
*Andere kruiden zijn ook zeer geschikt voor de omelet, maar gebruik nooit meer dan 3 verschillende soorten!
*Verse groenten die erg geschikt zijn:
– prei, ui en doperwten;
– paprika, champignons en ui;
– ham en kaas.