Iedereen houdt wel van een lekker broodje hamburger op z’n tijd. Van de grill, uit de frituur of uit de pan. Vooral de diepvries versies uit de supermarkt zijn erg populair, maar ook erg zout! Daarom maak ik mijn eigen zoutloze hamburger.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 bruine bolletjes;
– 200 gram rundergehakt (ongekruid);
– 1 sjalot;
– kruiden (peper, knoflookpoeder, basilicum en kaneel ja kaneel);
– paneermeel;
– augurk;
– sauzen.
Wil je een wat ‘stevigere’ hamburger, verkruimel dan een beschuit en kneed dit door je gehaktmengsel.
1. Doe alle ingrediënten behalve het paneermeel in een grote kom en kneed het gehakt, een 1/2 sjalot en de kruiden goed door elkaar.
2. Verdeel het gehaktmengsel in tweeën en draai er ballen van. Masseer, boetseer of sla ze plat. Maak ze niet te dun, dan vallen ze uit elkaar!
3. Bedek de hamburgers met paneermeel en bak ze in ruim boter of olie.
4. Wanneer de hamburger klaar is, kun je je broodje of bolletje “bouwen”! Ik heb het volgende gedaan:
Broodje – sla – saus – HAMBURGER – saus – augurk – 1/4 sjalot – broodje.
Denk bij saus niet aan complete eetlepels, maar aan weloverwogen en goed gemikte flotsjes curry/ketchup en mayonaise.
Eet smakelijk!