Het eerste nieuwe recept op de website, hoera! En ook meteen een hele lekkere, inclusief zelfgemaakte bechamelsaus.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 300 g ongekruid gehakt;
– 1 pak lasagnebladen (geen zorgen, deze gaat niet op!);
– 100 g champignons;
– 1 rode paprika;
– 1 grote ui;
– 2 tenen knoflook;
– 1 groot blikje tomatenpuree;
– 100 ml water;
– 250 ml melk;
– 25 g ongezouten roomboter;
– 25 g bloem;
– 100 g geraspte kaas;
– kruiden: peper, 1 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl paprikapoeder.
- Volg de aanwijzingen op het pak van de lasagnebladen voor de kooktijd e.d. en verwarm de oven voor.
- Snijd de groeten in (kleine) stukjes.
- Fruit de gesneden ui en knoflook in een pan en voeg het gehakt met de kruiden toe. Bak het gehakt rul.
- Voeg de rest van de gesneden groenten toe aan het gehaktmengsel en bak deze mee tot ze beetgaar zijn.
- Voeg het water en de tomatenpuree toe en roer goed tot je een egale rode saus met groente en gehakt hebt.
- Nu: de bechamelsaus. Deze gaan we maken op basis van een roux. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer snel en goed met een garde tot het een beetje op soezenbeslag begint te lijken en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Blijven roeren! De saus moet geen stukjes hebben en egaal zijn. De dikte kun je natuurlijk zelf bepalen, maar te dun is niet fijn. Te dik ook niet trouwens.
- Dan is het nu tijd om de lasagne te “bouwen”. Men neme een ingevette ovenschaal en bouwt de lasagne op in deze volgorde:
- Gehaktmengsel
- Lasagnebladeren
- Bechamelsaus
Stap 1 t/m 3 herhalen tot: - Eindigen met de geraspte kaas.
Nogmaals: voor de kooktijd, kijk op het pak van de lasagnebladen.
Eet smakelijk!
Per persoon, ongeveer: 873 mg natrium en 2.099 mg kalium.