Kwarktaart Citroen-Aardbei

Lentekriebels floepen rond in mijn lijf, dan krijg ik altijd zin in zoete dingen! Daarom wil ik jullie dit heerlijke en vooral frisse recept met jullie delen!

 

Benodigdheden: oven, springvorm, beslagkom-toestanden.

Ingrediënten voor 1 taart:

De bodem:

  • 200 gram koekjes (San Francisco’s zijn mijn favoriet);
  • 75 gram ongezouten roomboter.

De vulling:

  • 500 ml citroenkwark;
  • 250 gram aardbeien*;
  • 60 gram bloem;
  • 2 eieren;
  • 50 gram suiker.

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Maak de bodem: Stamp de koekjes fijn of maal ze in een blender.
  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels toe. Goed roeren.
  4. Doe jezelf een plezier en koop toch dat bakpapier. Span het bakpapier over de bodem van de springvorm en kijk eens wat een plezier je er van hebt! Verdeel het koekmengsel over de bodem van een springvorm en zet deze in de koelkast.
  5. De vulling: Doe de kwark, de eieren, de bloem en de suiker in een kom en meng met een garde of mixer het geheel tot een gladde massa.
  6. Dump de vulling op de bodem in de springvorm en verdeel de helft van de aardbeien (of minder) over de vulling. Druk ze er een beetje in, net niet kopje onder, zeg maar.
  7. Zet de taart in de oven en bak deze gaar in 80 minuten (1 uur en 20 minuten).

*Wil je net als op de foto een aardbeiensaus erbij serveren? Maak dan van 250 gram (extra) aardbeien prut en verhit dit met een eetlepel suiker tot een gelei. Of, wat ook gewoon kan, koop een flesje dessertsaus!

Geniet ze!
Kriebel kriebel.

Per stukje taart ongeveer: 115 mg natrium en 180 mg kalium.

Print Friendly, PDF & Email