Knoflook Knaller

Bij barbecues, shoarma en het afschrikken van een date hoort een goede knoflooksaus. In de flesjes uit de winkel zit veel zout, het is duur en als je te lang met zo’n fles boven je bord hangt, ligt vaak de complete inhoud op jouw bord.

Niet leuk en ook niet lekker.

Het is ontzettend makkelijk om zelf knoflooksaus te maken en vooral deze is echt een knaller!

Ingrediënten voor +/- 350 ml saus:
– 200 ml magere yoghurt;
– 3 tenen knoflook;
– 1 sjalot;
– 1 el peterselie;
– 1 el citroensap;
– 1 tot 2 el suiker;
– 2 el mayonaise;
– 1 el slasaus;
– peper.

1. Pers of snijd de knoflook en snijd de sjalot in hele kleine stukjes.
2. Doe alle ingrediënten in een schaal en roer het goed door elkaar.

image

3. PROEVEN
4. Voeg toe wat je mist.

Te zoet? Meer citroensap. 
Te zuur? Meer suiker.
Te heftig? Meer peterselie.
Te dik? Meer yoghurt. Een beetje te dun geeft niks, dat stijft wel op in de koelkast.
Meer pit? Meer peper.

5. Roer alles nogmaals goed door en schep het in de schaal waarin je het wil serveren. Zet het nog minimaal een half uur in de koelkast voor je het opdient.

image

Zo maak je echte natriumarme knoflooksaus. Het is 10 minuutjes werk en al je gasten zullen onder de indruk zijn!

Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email