Vandaag een recept waarmee je al je gasten versteld kan laten staan! “Mag jij dit wel eten? Jij moet toch zoutarm?” Nou lieve lieve mensen, dit ís zoutarm en ontzettend lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de Knapperige Kip:
– 150 gram kipfilet;
– kommetje met bloem;
– 2 eieren, geklopt.
Voor de Honing-Mosterdsaus:
– 2 el mosterd (Franse mosterd van Marne, tube);
– 3-4 el honing;
– 1 el olijfolie;
– 1 el citroensap;
– kruiden: snufje knoflookpoeder, snufje uienpoeder en een snufje peper. Kun je ook weglaten.
Ik heb niet zomaar honing gebruikt, maar honing uit de streek. Om precies te zijn, honing van mijn grootvader. Honing uit de supermarkt is vaak alleen suiker met toegevoegde rommel. Honing van de imker is puur natuur (en je hoeft niet bang te zijn dat hij er zout in heeft gedaan!).
Begin met de Honing-Mosterdsaus
Doe alle ingrediënten in een schaaltje of kommetje en roer goed! Proef dan of er iets aan scheelt.
Vind je hem te scherp? Nog een beetje honing. Vind je hem te zoet? Nog een beetje citroensap. Mag hij iets meer pit? Nog een beetje peper. Probeer mosterd toevoegen te vermijden, vanwege het zout!
Dan nu de Knapperige Kip!
1. Snijd de kipfilet in reepjes.
2. Wentel de reepjes eerst in bloem en daarna in ei. Dit is echt een vies, vies, vies iets om te doen, dus als je schoonmoeder aanbiedt om te helpen, zeg vooral ja. Leg de reepjes in een kom
3. Men neme een hoge wokpan met ruim olie en laat deze goed heet worden. Bak dan de reepjes per 3 (of meer, maar net hoe groot je grote wokpan is) lekker bruin en knapperig en als ze klaar zijn leg ze dan bijvoorbeeld in een bord of kom.
4. Als de kip klaar is, kun je de Honing-Mosterdsaus erover gieten of apart serveren.
Variatietip: vervang de citroensap door 30 ml sinaasappelsap en voeg (verse) tijm toe als garnering.
Eet smakelijk!
Per persoon: 304 mg natrium en 376 mg kalium.