We zijn op de Indonesische toer! Hierbij een ontzettend lekker recept voor Kip Gado Gado mét zelfgemaakte pindasaus! Gado Gado is een Indonesische salade met gekookte eieren en absoluut om te smullen!
Ingrediënten voor 4 personen.
Kip Gado Gado:
– 400 gramrijst;
– 250-300 gram kipfilet;
– 250 gram taugé;
– 250 gram komkommer;
– halve prei;
– 125 gram champignons;
– 4 eieren;
– kruiden: knoflookpoeder, peper, gember en koriander.
Voor de pindasaus:
– 4 el pindakaas;
– 2 el honing;
– 50 ml water;
– scheut sesamolie;
– 1 el gembersiroop;
– kruiden: knoflookpoeder, uienpoeder (of vers uitje fruiten), chilipoeder.
1. Breng water aan de kook voor de rijst en breng water aan de kook met de eieren. Kook de eieren hard (10 minuten).
2. Kruid de kip en bak deze tot het een beetje een bruin korstje heeft.
3. Snijd de groenten
– halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd plakjes van een halve centimeter –
en bak deze mee met de kip tot ze gaar zijn. Apart bakken kan ook.
4. Maak nu de pindasaus. Doe alle benodigde ingrediënten in een pannetje en zet het vuur laag. Roeren, roeren, roeren, tot je een gladde massa hebt. Traditionele pindasaus is niet hard en stevig, maar echt een sausje.
5. Giet de rijst af en pel de gekookte eieren.
6. Nu kun je de Kip Gado Gado bouwen!
Eet smakelijk!
Per persoon, inclusief pindasaus: 150 mg natrium en 815 gram kalium
Per persoon, alleen de pindasaus: 63 gram natrium en 138 gram kalium.
In dit recept is gebruik gemaakt van “gewone” pindakaas. Je kan ook natriumarme pindakaas kiezen.