Kerst Koekjes

Het is bijna zover: kerst 2014!

Hoe maak je dan indruk op je gasten? Door zelf koekjes te bakken natuurlijk!

Ingrediënten voor ongeveer 50 koekjes:
– 240 gram bloem;
– 160 gram boter;
– 100 gram witte basterdsuiker;
– 1 eidooier;
– decoratie stiften Dr. Oetker + versiersels naar keuze.

1. Meng de bloem en de suiker in een kom. Voeg de boter in kleine stukjes en de dooier toe. Dan komt nu het ranzige… 2. Kneed met je handen het deeg tot een grote bal. Laat deze minimaal 20 minuten rusten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 160°C.
4. Plet of rol het deeg tot een grote pannenkoek en druk de koekjes met vormpjes eruit en leg deze op een ingevette bakplaat of nog beter, een bakplaat met bakpapier erop!
5. Bak de koekjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

EET SMAKELIJK, VROLIJK KERSTFEEST!

image

image

image

image

image

image

Print Friendly, PDF & Email