Kersen & Witte Chocoladetaart

Oh dames en heren, wat is dit smullen. Ik wil een hele belangrijke mededeling doen: dit is verslavend lekker! Oh en nog gevaarlijker: super makkelijk en snel klaar.

Ingrediënten voor 1 taart (springvorm 20-24 cm) of 12 muffins want cupcakes zijn uit de mode:
– 150 gram ongezouten roomboter;
– 150 gram suiker;
– 3 eieren;
– 200 gram bloem;
– 2 tl bakpoeder;
– 1 blik kersen vlaaivulling;
– 150-200 gram witte chocolade (druppels of zelf hakken).

1. Span een vel bakpapier over de bodem van het taartblik of leg vormpjes in het muffinbakblik.
2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Doe de boter in de beslagkom en maak deze met de mixer smotsig.
4. Voeg de suiker toe en mix deze goed met de boter, tot het fluffig is.
5. Mix een voor een de eieren erdoor tot je een gladde massa hebt en dus geen klontjes meer. Ik hou echt niet van klontjes.
6. Doe de bloem en het bakpoeder erbij en mix dit ongeveer 2 minuten tot een gladde massa waarbij golfjes zijn ontstaan (een beetje zoals bij slagroom kloppen).
7. Verdeel het beslag over de bodem van het blik of de vormpjes. Doe dan een laagje vlaaivulling en ten slotte de stukjes witte chocolade. Druk alles met de bolle kant van een afslikbare lepel* goed aan.
8. Bak de taart gaar in 30 minuten en de muffins in 20-25 minuten.

*Alleen de lepel afslikken als er geen rauw deeg aan zit. In het deeg zitten rauwe eieren en dat is link in verband met salmonella.

Tip: om te kijken of de taart of muffin gaar is, kun je een saté prikker in de taart of muffin steken. Wanneer deze er schoon weer uit komt, is de taart of muffin klaar!

Variatie tips:
– gebruik vlaaivulling aardbei in plaats van kersen;
– gebruik andere soorten chocolade, zoals puur of melk.

image

image

image

Print Friendly, PDF & Email

1 gedachte over “Kersen & Witte Chocoladetaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *