Guilty Pleasures

Feestje! Maar jij mag niks hebben van die zoute chips, borrelnootjes, toastjes en zoute salades…

Daarom nu, speciaal voor jullie: de GUILTY PLEASURES voor mensen met een natriumarm dieet! Ook als je geen natriumarm dieet hebt, ben je gek als je dit niet probeert.

4 recepten, allemaal met gebruik van ‘origineel’ bladerdeeg uit het vriesvak van Koopmans EN een eidooier. Bladerdeeghapjes bakken naar aanwijzingen op het pak.

Flavour Sticks
Naturel, paprika, kerrie en cayennepeper

Ingrediënten voor 6 sticks:
– 1 vel bladerdeeg;
– Voor paprika: paprikapoeder;
– Voor kerrie: kerriepoeder;
– Voor cayennepeper: poeder van cayennepeper;
– Voor naturel: liefde.

1. Snijd het plak bladerdeeg dat je hebt laten ontdooien in 6 gelijke stroken.
2. Kruid de stroken naar keuze.

image

3. Draai de stroken voor een leuk effect en leg deze op een bakplaat met bakpapier of een ingevette bakplaat.
4. Bestrijk met een deel van de eidooier en bak in de oven via de instructies op het pak.

image

Per stick: 38 mg Natrium

Kruidenrondjes
Tijm en Bieslook

Ingrediënten voor 6 Kruidenrondjes:
– 1 vel bladerdeeg;
– Voor tijm: tijm;
– Voor bieslook: gedroogde bieslook.

1. Verdeel het plak ontdooit bladerdeeg in zes stroken.
2. Bestrooi de plakken met kruiden naar keuze en druk de kruiden een beetje in het deeg.
3. Rol de stroken in een gewenste vorm.
4. Bestrijk de rondjes met een deel van de eidooier en bak ze volgens de aanwijzingen op het pak.

image

Per rondje: 38 mg Natrium

Banaan-Choco Bol

Ingrediënten voor 4 bollen:
– 4 stukjes banaan van 1,5-2 cm dik;
– 4 stukjes Milka melk chocolade;
– 1 plak bladerdeeg

1. Verdeel het plak ontdooit bladerdeeg in vier gelijke stukken.
2. Leg in het midden van een vierkantje een plak banaan en een stukje chocolade er bovenop.

image

3. Vouw de pakketjes dicht tot een bolletje en leg ze op een ingevette bakplaat of een bakplaat met bakpapier.
4. Bestrijk de bolletjes met een deel van de eidooier en bak ze volgens de aanwijzingen op het pak.

image

Variatie tips:
– appel met kaneel en suiker;
– halve aardbei;
– rozijnen.

Per bol: 100 mg Natrium
Een beetje guilty moet kunnen…

Hot & Sweet Paprika Packs

Ingrediënten voor 8 packs:
– 1 sjalotje;
– 1 teen knoflook;
– 1/2 rode paprika;
– 2 vellen bladerdeeg
– cayennepeper
* 15 ml tomaten ketchup

1. Snijd de sjalot en de teen knoflook. Fruit deze in een hete pan met olijfolie.
2. Snijd de paprika in stukjes en bak deze mee.
3. Bestrooi mengsel met cayennepeper.
* voeg 15 ml tomaten ketchup toe aan het mengsel.
4. Verdeel plakken bladerdeeg in vieren (totaal dus 8 stukjes hè!) en verdeel het mengsel over de stukjes.

image

5. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op een ingevette bakplaat of een bakplaat met bakpapier.
6. Bestrijk de pakketjes met een deel van de eidooier en bak ze volgens de aanwijzingen op het pak.

image

Variatie tips:
– champignon/prei
– gehakt
– vis
– kaas

Per pack: 57 mg Natrium
* Per pack met tomaten ketchup: 165 mg Natrium
Being guilty is a choice…

Iedereen: GENIET ER VAN!

image

image

image

Print Friendly, PDF & Email