Gevulde Tomaten

Niet iedereen is altijd in de gelegenheid om buiten de deur te eten. Dat kan zijn vanwege financiën, een dieet of je gemoedstoestand. Toch kan het wel leuk zijn om met je gezin of met vrienden een leuk diner te hebben. Een drie gangen diner om precies te zijn!

Om mijn moeder in het zonnetje te zetten, heb ik (uiteindelijk met haar hulp) ook een drie gangen menu gemaakt. Waar ik snel achter kwam,  is dat er stiekem toch meer tijd in zat dan ik verwachtte!

Mijn voorgerecht was gevulde tomaten uit de oven en die maak je zo:

Ingrediënten voor 4 personen:
– 250 g rundergehakt (ongekruid);
– 4 grote tomaten (of vleestomaten);
– 1 teen knoflook;
– 1 sjalotje;
– verse basilicum;
– 1 ei.

Was de tomaten en snijd het “hoedje” eraf. Gooi ze niet weg! Snijd met een scherp mes voorzichtig de zaadlijsten los. Probeer niet door het huidje van de tomaat heen te snijden en verlies vooral niet je geduld. Schep dan met een kleine lepel de smurrie eruit. Doe een keukenrolletje in iedere tomaat en leg deze op de kop, zodat het vocht eruit lekt.

Wil je dat de tomaten recht blijven staan? Snijd een dun randje van de onderkant af.

Verwarm de oven voor op 180°C

1. Snijd de knoflook en het sjalotje in kleine stukjes en fruit deze in een koekenpan.
2. Bak en kruid het gehakt in de gefruite knoflook en sjalot.
3. Voeg de verse basilicum toe en neem de pan van het vuur.
4. Doe 2 el water en een scheutje olijfolie in een ovenschaal die precies groot genoeg is voor je aantal tomaten. Haal de keukenrol uit de tomaten en leg ze in de ovenschaal.
5. Roer het ei door het gehaktmengsel en schep het in de tomaten.  Doe het “hoedje” er weer op en besprenkel ze met olijfolie.
6. Bak de tomaten in 20 minuten gaar.

Lekker en smakelijk,  geniet er van!

image

Print Friendly, PDF & Email