Gehakt Wraps

Het is weer zover. Na lange tijd eten mijn lieftallige broertje en ik weer alleen, dus het is tijd voor buitenlands eten. Zelfgemaakte wraps dit keer!

Ingrediënten voor 2 personen:
– 300 gram rundergehakt (ongekruid);
– 1/2 groene paprika;
– 1/2 rode paprika;
– 1 blikje maïs;
– 1 pakje tomatenblokjes van Heinz (minste zout!);
– kruiden: paprikapoeder,  knoflookpoeder, peper, cayennepeper, chilipoeder, komijnzaad en koriander;
– crème fraîche.

Voor 6 wraps:
– 200 gram bloem;
– 125 ml lauw water;
– 1 el olijfolie.

Begin met het deeg voor de wraps. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 5 minuten tot een elastisch deeg. Halfuur laten staan.

Dan gaan we aan de slag met het gehaktmengsel voor de vulling!
1. Bak en kruid het gehakt.
2. Voeg de uitgelekte maïs en gesneden paprika toe. Bak dit mee tot het beetgaar is.

image

3. Voeg de tomatenblokjes en de volgende kruiden toe: 3 tl paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, 1 tl cayennepeper en 2 tl komijnzaad. Roer dit goed door en neem de pan van het vuur.

image

Goed! Het mengsel is klaar! Dat kun je gewoon laten staan. Geeft niks als het afkoelt, want het moet toch de oven nog in. Duh.

Zorg nu voor een ondergrond waaraan het deeg niet plakt: bloem over je hele aanrecht of bakpapier (een goede investering). Verdeel de deegbal in 6 deegballen en rol deze tot platte pannenkoekjes. Bak de pannenkoekjes in een hete pan met olijfolie één voor één om en om.

image

Dan is het nu tijd voor de crème fraîche dip / wrap prut (het zal een naam hebben…).

Doe de crème fraîche en twee eetlepels water in een kom. Voeg 2 tl paprikapoeder, knoflookpoeder, een snufje chilipoeder en een hint van cayennepeper toe en roer dit tot het een egale gladde massa is. Voeg daarna 1,5 tl koriander toe en roer nogmaals goed.

Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180°C.

Doe een laag van de crème fraîche dip op een wrap, leg de wrap in de ovenschaal en vul de wrap met het gehaktmengsel.

image

Dubbelvouwen en cocktailprikker erin! Herhalen tot de wraps op zijn. Als er wat overblijft van het gehaktmengsel, gewoon erbij gooien in de ovenschaal. Zonde om weg te gooien.

image

Zet de wraps 20 minuten in de oven en klaar is kees!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email