EI – Gevuld & Salade

De laatste dag van 2014. Wat serveer je je gezin, je familie, je vrienden of je huisgenoten dan? Iets lekkers! Oepsie, maar wat heb je nog in huis?

EIEREN.

Vandaar deze recepten, waar iedereen van zal smullen!

RECEPT VOOR GEVULDE EIEREN
Ingrediënten voor 12 gevulde eieren:
– 6 eieren;
– mayonaise;
– ketchup;
– 1/2 sjalotje;
– kruiden: kerriepoeder, koriander, knoflookpoeder en peper.

1. Kook de eieren (hard).
2. Halveer de eieren en doe het eigeel in een kom. Leg de lege eiwitten op een bord.
3. Prak het eigeel. Voeg kruiden naar smaak toe, een mini flotsje ketchup en mayonaise tot je de gewenste dikte hebt.

image

4. Snijd het halve sjalotje in hele kleine stukjes. Hele kleine. Roer de gesneden sjalot door het mengsel heen.

image

5. Als volleerde student, heb ik natuurlijk niet een spuitzak. Daarom gebruik ik gewoon 2 lepeltjes op de eiwitten te vullen!

image

image

RECEPT VOOR EIERSALADE
Ingrediënten voor salade voor 4 personen (1 ei per persoon):
– 4 eieren;
– mayonaise;
– ketchup;
– citroensap;
– kruiden: kerriepoeder, knoflookpoeder, bieslook en peper;
– 2 augurken;
OPTIONEEL * de andere helft van het sjalotje.

1. Kook de eieren (hard).
2. Halveer de eieren en doe het eigeel in een kom.
3. Snijd de eiwitten, de augurk en eventueel het halve sjalotje in kleine stukjes. Gewoon hakken om het leven met dat eiwit!
4. Neem de kom met eigeel. Voeg de kruiden, een scheutje citroensap, een flotsje ketchup toe voor de smaak. Voeg mayonaise toe om het een beetje papperig te maken.
5. Voeg de gesneden eiwitten, augurk en eventueel halve sjalot toe en meng dit goed. Mayonaise toevoegen tot je de gewenste dikte hebt.

image

6. Als student heb ik gelukkig wel een mooi schaaltje om deze heerlijke eiersalade in te serveren!

image

Ik hoop dat iedereen kan genieten van deze (en vele andere) recepten en dat 2015 voor iedereen FANTASTISCH mag zijn!

Print Friendly, PDF & Email