Chicken Tonight met stukjes perzik

Chicken tonight zonder het gebruik van een pot! In potten, zakjes en pakjes zit hartstikke veel zout. Ik heb daarom een recept ontwikkeld om die heerlijke chicken tonight te maken, zodat hij ook geschikt is voor mensen met een natriumarm dieet!

Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 gram rijst;
– 400 gram kipfilet (ongekruid);
– 1 rode paprika;
– 1 groene paprika;
– 1 sjalot;
– 1 blik perziken;
– kruiden: 1 tl kerriepoeder, een snufje chilipoeder, een snufje gemberpoeder (of een scheutje gembersiroop);
– 2 grote blikjes tomatenpuree;
– 4 el azijn;
– 3 scheppen suiker;
* water.

1. Kook 2 liter water voor de rijst.
2. Bak en kruid de kip (peper, knoflookpoeder, kerriepoeder).
3. Snijd de paprika’s en sjalot in stukjes en bak deze mee tot ze beetgaar zijn.
4. Voeg de tomatenpuree, azijn en suiker toe. Goed roeren.
5. Snijd de perziken in stukjes en bewaar het sap! Doe zowel de stukjes als het sap door het mengsel en roer dit goed door.
6. Voeg ten slotte de kruiden toe. Proeven. Naar smaak extra toevoegen.
*7. Voeg als je de saus te dik vindt, nog wat water toe aan het mengsel.

Serveer de saus en de rijst apart.

image

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Chicken Tonight met stukjes perzikAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *