Chicken Curry

Sinds ik weer in Groningen woon, eet ik bijna iedere week met mijn lieve nicht. Ik ben haar bovenste boven buurvrouw en zij is mijn onderste onder buurvrouw. Kortom: erg gezellig.

Ik probeer ook vaak iets nieuws uit met haar, laatst was dat zoutloze curry met kip.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 200 gram kipfilet;
– 200 gram rijst;
– 200 gram tomatenblokjes uit een pakje of blikje;
– 1/2 rode paprika;
– 75 gram champignons;
– 100 ml kookroom;
– 1 el citroensap.

Voor de pasta (boemboe):
– 1 sjalot in stukjes;
– 1 teen knoflook in stukjes of geperst;
– 1 el olijfolie;
– 1 cayennepeper in stukjes (zo’n rode);
– 1 el EETLEPEL, niet theelepel kurkuma.

Begin met de boemboe. Doe alle ingrediënten bij elkaar en maak er met een staafmixer een prutje van. Zonder staafmixer kan ook prima, maar dat is niet ideaal, want dan houd je stukjes. Zet de boemboe aan de kant.

1. Breng water aan de kook voor de rijst.
2. Bak de kip mooi bruin.
3. Blus af met het citroensap.
4. Voeg de boemboe toe en laat dit 5 minuten trekken.
5. Voeg de groenten toe (gesneden) en bak deze drie minuten mee.
6. Voeg de tomatenblokjes en de room toe en laat dit inkoken, totdat er een wat dikkere drab ontstaat.
7. Als de rijst gaar is, afgieten.

Rijst en Chicken Curry apart serveren.

Eet smakelijk!

image

image

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Chicken CurryAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *