Cheesecake

Een lekker bak-recept. Het is alweer even geleden. Ik mag zo graag bakken en toch komt het er vaak niet van als je in je eentje bent. Maar afgelopen weekend was het perfecte excuus: een barbecue!

Ingrediënten voor 1 cheesecake:

Voor de bodem:
– 300 gram koekkruimels (bijv. San Francisco tarwe biscuits);
– 125 roomboter, ongezouten.

image

Voor de taart:
– 3 pakjes Mon Chou (roomkaas);
– 150 gram suiker;
– 3 eieren;
– 1 blik vlaaivulling aardbei (of een andere “smaak”).

Benodigdheden:
– taartvorm á 20-24 cm;
– oven (180°C, 40 minuten);
– bakpapier (voor bedekken bodem);
– mixer met garden.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 1, de bodem.
1. Neem de koekjes/biscuits en verkruimel deze. Dit gaat heel makkelijk in een keukenmachine, maar kan ook op de “ouderwetse” manier: met de handen of tussen een theedoek stuk slaan met een lepel.
2. Neem een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier.
3. Laat de boter smelten op een laag vuur. Als alle boter gesmolten is, neem de pan dan van het vuur en meng de koekkruimels erdoor.
4. Doe het mengsel in de springvorm en verdeel het over de bodem. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel plat. Zet de springvorm met bodem dan in de koelkast.

image

image

Stap 2, de taart.
1. Doe de Mon Chou in een mengkom en maak deze met de mixer zacht.
2. Voeg de suiker toe en mix het met de Mon Chou, tot het mengsel “fluffig” is.
3. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg eerst een ei toe en mix die er dan doorheen. Herhaal dit bij alle eieren. Mix het mengsel tot het een gladde, egale massa is.

Stap 3, het bakken en serveren.
1. Neem de taartvorm met bodem uit de koelkast en verdeel het taartmengsel over de bodem.

image

2. Zet de taart in de voorverwarmde oven. Bak deze in 40 minuten gaar (te controleren door saté prikker erin te steken, als deze schoon eruit komt, is de taart gaar).
3. Als de taart klaar is, moet hij afkoelen. Hij zakt dan wat in, dat geeft niks! Je kan de taart een nacht in de koelkast zetten, maar dat hoeft niet. Nog warm opeten is ook ONTZETTEND lekker.

image

4. Bestrijk de cheesecake voor serveren met de vlaaivulling.

De prachtige foto’s zijn gemaakt door mijn lieve vriendin Iris, die sinds ik nierpatiënt ben, ook heel enthousiast bezig is met minder zout gebruiken!

Geniet er van!

image

Print Friendly, PDF & Email