Cake

Cake. In het weekend. Bij de koffie. Voor kleine cakejes, om te versieren. Kortom, een mens kan niet zonder een basis recept voor cake! Uiteraard zonder het pakje.

Voor 1 cake:
– 200 gram bloem + 2 tl bakpoeder (of 200 gram zelfrijzend bakmeel);
– 200 gram ongezouten roomboter;
– 200 gram suiker;
– 4 eieren;
– Eventueel versieringen.

160°C | 60 minuten

Verwarm de oven voor op 160°C.
1. Neem de boter (liefst kamertemperatuur) en bewerk deze met een mixer zo goed mogelijk tot een gladde massa.
2. Voeg de suiker aan de boter toe en mix dit tot een fluffige massa.
3. Voeg nu een ei toe en mix dit met de fluffige massa om een prutje te krijgen. Herhaal dit tot de eieren op zijn. Belangrijk: eieren één voor één toevoegen en mixen, niet alle eieren tegelijk.
4. Mix ten slotte de bloem en het bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel) met het boter-suiker-ei-prutje tot je een glad, dik en fijn beslag hebt. Dat kan in ongeveer 3 tot 5 minuten.
5. Vet een blik in en schep het beslag erin (of doe het beslag in vormpjes). Bak de cake in 60 minuten gaar. Dit kun je checken door een saté prikker in de cake te steken. Als die er weer schoon uit komt, is de cake gaar.

Geniet er van!

Print Friendly, PDF & Email