De Chili Con Carne Ovenschotel is het resultaat van jullie wensen: ovenschotel + Mexicaans. Laat het stukje ovenschotel weg en je hebt Mexicaanse chili con carne met een vleugje Marlies. Beide gerechten zijn heerlijk en een absolute aanrader.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 kleine blikjes kidney bonen;
– 1 klein blikje maïs;
– 1 groene of rode paprika;
– 2 sjalotten of 1 ui;
– 100-150 gram rundergehakt;
– 1 klein blikje tomatenpuree;
– 150 ml water;
– 100 gram geraspte mozzarella kaas;
– kruiden: knoflook, peper, cayennepeper, paprikapoeder en komijn of gebruik een zelfgemaakte mix, zoals deze variatie op de chilimix uit spicewise.
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Kruid en bak het gehakt.
3. Voeg de gesneden groenten en de maïs toe en bak deze mee tot ze beetgaar zijn.
4. Voeg de kidney bonen, de tomatenpuree, water en extra kruiden (mix) aan het gehaktmengsel toe en roer dit goed door.
5. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de kaas. Zet de schotel 25 minuten in de oven.
Als je stap 1 en stap 5 overslaat, heb je chili con carne! (per persoon: 290 mg natrium en 1.300 mg kalium)
Eet smakelijk!
Per persoon: 390 mg natrium en 1.380 mg kalium.