Burger Plate

Sinds een maand woon ik doordeweeks weer op mezelf. Ik prijs mijzelf gelukkig met een studio in Groningen, op loop afstand van de binnenstad, het centraal station en slechts twee verdiepingen boven mijn lieve nichtje.

Zo op jezelf, moet je jezelf ook redden. Voor een deel dan, want mijn moeder maakt nog iedere week schoon… Dus ook je eigen eten koken.

Vandaag had ik zin in iets lekkers, iets ordinairs, iets simpels en vooral iets wat ik niet vaak eet… Zo kwam ik op de Burger Plate!

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 witte bolletjes;
– 200 gram rundergehakt (ongekruid);
– 400 gram aardappel krieltjes (voorgekookt);
– 250 gram sla naar keuze;
– 2 sjalotten;
– 1 teen knoflook;
– kruiden: knoflookpoeder, peper, oregano, paprikapoeder en tijm;
– flots slasaus;
– spurt ketchup;
– 1 el citroensap;
– 1 el suiker.

1.Doe het gehakt in een kom en kruid het royaal met de knoflook, peper, oregano en paprikapoeder. Kneed het tot een geheel en draai er 2 ballen van. Pers deze tussen je handen tot platte burgers.
2. Laat boter smelten in een hete pan en bak de burgers om en om op een laag vuur. Gebruik niet teveel boter, dan zuigen de burgers zich vol en worden het ovale gehaktballen.
3. Snijd de sjalotten en de knoflook. Leg 1 sjalot apart voor de salade en garnering.
4. Fruit de knoflook en de sjalot in ruim boter en bak de aardappelen. Kruid de aardappelen met een beetje tijm en paprikapoeder.
5. Was en snijd de sla. Doe deze in een kom en voeg een halve gesneden sjalot toe. Voeg ook de slasaus, ketchup, citroensap en suiker toe en roer goed door. Dit is de simpele versie van Mama Sla.
6. Neem een bolletje, begin met een laagje saus, dan een beetje sla, dan de burger, dan nog een beetje saus en ten slotte wat uitjes.

Burger Plate, net als in een cafetaria, maar dan vers, natriumarm en nóg lekkerder.

Eet smakelijk!

image

image

Print Friendly, PDF & Email