BBQ – zoutarm!

Het is weer zover: HITTEGOLF. Dan laat iedereen de stamppot boerenkool lekker staan en gaan we massaal barbecuen. De schappen liggen vol met knetter zoute kant en klaar bakjes en over sausjes moeten we het ook maar niet hebben… Toch wil je met je zoutarme dieet ook een beetje leuk meedoen en dat doe je zo!

In deze blog heb ik drie recepten geschreven, die allemaal geschikt zijn voor een te gekke barbecue! Deze lekkernijen vallen zo goed in de smaak, dat iedereen de rest zal laten staan! Dus maak vooral niet te weinig…

1. Spicy Chicken Spiesjes
2. Duo Mini Burgers
3. Verse Eiersalade

SPICY CHICKEN SPIESJES

Ingrediënten voor 4 personen:
– 400 gram kipfilet (ongekruid) in blokjes;
– 1 rode paprika in vierkantjes van 2 bij 2 cm;
– sjalot ontrokken (dus alle losse lagen van elkaar halen. Een ui heeft rokken,  vandaar ontrokken!) en ik vierkantjes van 2 bij 2 cm snijden;
– saté prikkers.

Voor de marinade:
– olijfolie;
– water;
– gembersiroop (of vers of poeder);
– 2 teentjes knoflook in stukjes;
– kruiden: 1 tl paprikapoeder, 3 tl kerriepoeder, 1 tl koriander, 3 snuffen cayennepeper en peper naar smaak.

1. Snijd de kip en de groenten.
2. Maak de marinade. Doe olijfolie over de gehele bodem van een kom en leng aan met water. Voeg de gember en knoflook toe. Roeren. Voeg nu de kruiden toe. Weer goed roeren tot alle klontjes (als je die hebt, ik heb ze altijd) weg zijn. Voeg de kip aan de marinade toe. Halfuur laten staan en een paar keer omscheppen.

image

3. Neem een saté prikker en rijg om en om kip en groente op de spies.
4. 13 minuten grillen op de barbecue!

image

DUO MINI BURGERS

Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 gram rundergehakt (ongekruid);
– kruiden: 1 tl oregano, knoflookpoeder, peper en kaneel;
– saté prikkers.

1. Kneed de kruiden door het gehakt en maak er kleine, platte gehaktballen van.
2. Rijg 2 ballen aan 1 saté prikker.
3. Bak ze lekker bruin op de barbecue!

image

VERSE EIERSALADE

Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 eieren hardgekookt;
– 4 el light slasaus;
– 2 el mayonaise;
– 20 gram paprika in ministukjes;
– 1 grote augurk;
– een scheutje citroensap;
– peper;
– 1 tl kerriepoeder.

1. Verwijder de ballen eigeel van het eiwit en doe deze in een kom.
2. Voeg de mayonaise en slasaus toe en prak het tot een glad geheel.
3. Snijd het eiwit in kleine stukjes, net als de paprika en de augurk. Voor het eiwit gebruik ik altijd een absurd groot mes en hak ik erop los met beleid. Zo is het lekker snel klaar!
4. Doe alle stukjes in het mengsel en roer dit goed.
5. Voeg ten slotte de kruiden en het citroensap toe en klaar is kees!

image

Iedereen fijne dagen en heeeeerlijk barbecuen!

Print Friendly, PDF & Email

6 comments on “BBQ – zoutarm!Add yours →

  1. Hello There. I found your weblog the usage of msn. That
    is an extremely neatly written article. I’ll make sure to
    bookmark it and return to read more of your
    helpful information. Thank you for the post. I’ll certainly comeback.

  2. An impressive share! I have just forwarded this onto a
    colleague who was doing a little research on this. And he actually
    bought me dinner because I discovered it for him… lol.
    So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending
    some time to talk about this subject here on your site.

  3. My brother recommended I would possibly like this website.
    He used to be totally right. This submit actually
    made my day. You cann’t believe just how much
    time I had spent for this info! Thank you!

  4. It is perfect time to make a few plans for the longer term and it is time
    to be happy. I have learn this post and if I could I wish to counsel you some interesting things or suggestions.
    Perhaps you can write subsequent articles referring to this article.
    I desire to read even more issues about it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *