Het is weer zover: HITTEGOLF. Dan laat iedereen de stamppot boerenkool lekker staan en gaan we massaal barbecuen. De schappen liggen vol met knetter zoute kant en klaar bakjes en over sausjes moeten we het ook maar niet hebben… Toch wil je met je zoutarme dieet ook een beetje leuk meedoen en dat doe je zo!
In deze blog heb ik drie recepten geschreven, die allemaal geschikt zijn voor een te gekke barbecue! Deze lekkernijen vallen zo goed in de smaak, dat iedereen de rest zal laten staan! Dus maak vooral niet te weinig…
1. Spicy Chicken Spiesjes
2. Duo Mini Burgers
3. Verse Eiersalade
SPICY CHICKEN SPIESJES
Ingrediënten voor 4 personen:
– 400 gram kipfilet (ongekruid) in blokjes;
– 1 rode paprika in vierkantjes van 2 bij 2 cm;
– sjalot ontrokken (dus alle losse lagen van elkaar halen. Een ui heeft rokken, vandaar ontrokken!) en ik vierkantjes van 2 bij 2 cm snijden;
– saté prikkers.
Voor de marinade:
– olijfolie;
– water;
– gembersiroop (of vers of poeder);
– 2 teentjes knoflook in stukjes;
– kruiden: 1 tl paprikapoeder, 3 tl kerriepoeder, 1 tl koriander, 3 snuffen cayennepeper en peper naar smaak.
1. Snijd de kip en de groenten.
2. Maak de marinade. Doe olijfolie over de gehele bodem van een kom en leng aan met water. Voeg de gember en knoflook toe. Roeren. Voeg nu de kruiden toe. Weer goed roeren tot alle klontjes (als je die hebt, ik heb ze altijd) weg zijn. Voeg de kip aan de marinade toe. Halfuur laten staan en een paar keer omscheppen.
3. Neem een saté prikker en rijg om en om kip en groente op de spies.
4. 13 minuten grillen op de barbecue!
DUO MINI BURGERS
Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 gram rundergehakt (ongekruid);
– kruiden: 1 tl oregano, knoflookpoeder, peper en kaneel;
– saté prikkers.
1. Kneed de kruiden door het gehakt en maak er kleine, platte gehaktballen van.
2. Rijg 2 ballen aan 1 saté prikker.
3. Bak ze lekker bruin op de barbecue!
VERSE EIERSALADE
Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 eieren hardgekookt;
– 4 el light slasaus;
– 2 el mayonaise;
– 20 gram paprika in ministukjes;
– 1 grote augurk;
– een scheutje citroensap;
– peper;
– 1 tl kerriepoeder.
1. Verwijder de ballen eigeel van het eiwit en doe deze in een kom.
2. Voeg de mayonaise en slasaus toe en prak het tot een glad geheel.
3. Snijd het eiwit in kleine stukjes, net als de paprika en de augurk. Voor het eiwit gebruik ik altijd een absurd groot mes en hak ik erop los met beleid. Zo is het lekker snel klaar!
4. Doe alle stukjes in het mengsel en roer dit goed.
5. Voeg ten slotte de kruiden en het citroensap toe en klaar is kees!
Iedereen fijne dagen en heeeeerlijk barbecuen!