Basisrecepten

“Begin bij de basis. Vanaf een basis of fundament kun je verder bouwen, uitbreiden en ontdekken.”

Hier kun je de volgende basisrecepten vinden:

  1. Pastasaus
  2. Pizzadeeg
  3. Pizzasaus

 

PASTASAUS

Voor ongeveer 4 personen, indien apart bereid.
Ingrediënten:
– 2 grote blikjes tomatenpuree;
– 100-150 ml water (afhankelijk van voorkeur voor dikte saus);
– 1 ui;
– 1 grote teen knoflook;
– flinke snuf peper;
– 1 tl van ieder: (verse) oregano, basilicum, tijm.

Snijd de ui en knoflook (persen kan ook) en fruit deze in een pannetje.
Voeg alle andere ingrediënten toe en roer door op een laag vuur tot een egale saus is ontstaan.
Geschikt om in te vriezen (3 maanden) 
In een afgesloten (steriele) fles of pot, maximaal een week houdbaar in de koelkast.

Pastasaus kan ook per gerecht op ‘de luie manier’ bereid worden.
Ingrediënten:
– 2 grote blikjes tomatenpuree;
– 100-150 ml water (afhankelijk van voorkeur voor dikte saus);
– flinke snuf peper;
– 1 tl van ieder: (verse) oregano, basilicum, tijm.

Voeg alle ingrediënten toe aan rul gebakken gehakt en roer goed door tot een egale saus is ontstaan.

Recepten: SpaghettiniSpaghetti Bolognese.

 

PIZZADEEG

Ingrediënten voor ongeveer 2 personen:
– 200 g bloem;
– 10 g suiker;
– 3 tot 4 g gist (kun je gewoon in de supermarkt halen bij de bakspullen in kleine zakjes);
– 120 mL lauw water;
– 1 tl oregano;
– 1 tl tijm.

Doe eerst een poging om alles enigszins door elkaar te husselen en kneed het daarna tot een elastisch deeg met je handen. Leg het daarna minimaal 45 minuten in een kom met een natte theedoek, zodat het deeg kan rijzen. Het moet ook daadwerkelijk een grotere bol worden dan je erin gelegd hebt! Het deeg is nu klaar om uitgerold en belegd te worden.

Recepten: PizzaMini-pizza’s (zonder kaas)Pizza FunghiPizza Calzone

 

 

PIZZASAUS

Ingrediënten ongeveer 2 personen:
– 1 blikje tomatenpuree à 70 g;
– 1/2 el crème fraîche;
– 50 tot 100 mL water (maar net hoe dik of hoe dun je de saus wil hebben);
– 1 sjalotje of een halve ui;
– 1 tl knoflookpoeder;
– 1 tl basilicumpoeder.

Fruit de gesneden halve ui of sjalot even in een pan en voeg dan de andere ingrediënten toe. Roer goed door en bestrijk daarna het uitgerolde pizzadeeg ermee.

Recepten: PizzaMini-pizza’s (zonder kaas)

Print Friendly, PDF & Email