Bananen Yoghurtbrood

De eerste keer dat ik mocht genieten van bananenbrood, was afgelopen Pasen. Mijn moeder had er flink voor staan zwoegen in de keuken en het was ver-ruk-ke-lijk. Nu moet ik toegeven, dat ik zelf niet een echte ‘brood-eter’ ben, maar dit vond ik toch wel erg lekker… Nu heb ik mijn eigen versie gemaakt en hij is per ongeluk ook nog hartstikke gezond!

Ingrediënten voor 1 brood:

  • 250 gram bloem;
  • 2 tl bakpoeder;
  • 1 tl kaneel;
  • 2 eieren;
  • 250 ml magere yoghurt;
  • 4 bananen;
  • 1 beste el honing.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een springvorm of bakblik in.
  3. Prak drie bananen met een flots van de yoghurt en de honing.
  4. Voeg de yoghurt toe aan de bananenprut en meng het goed met een mixer.
  5. Voeg de eieren en de kaneel toe aan het mengsel en mix het geheel goed en zo glad mogelijk.
  6. Meng de bloem met het bakpoeder.
  7. Voeg de bloem (met het bakpoeder) toe aan de aan het bananenmengsel en mix het tot een mooi beslag.
  8. Doe het beslag in de spring vorm en snijd de laatste banaan in plakjes. Leg de plakjes op het beslag ter decoratie.
  9. Bak het bananenbrood in ongeveer 40 minuten af.

Dikke tip: gebruik een beetje rijpe bananen, niet van die verse groene, want die prakken voor geen meter en zijn minder zoet.

Eet smakelijk!

Per stukje (verdeeld in tien stukken): 26 mg natrium en 267 mg kalium.

Print Friendly, PDF & Email