De eerste keer dat ik mocht genieten van bananenbrood, was afgelopen Pasen. Mijn moeder had er flink voor staan zwoegen in de keuken en het was ver-ruk-ke-lijk. Nu moet ik toegeven, dat ik zelf niet een echte ‘brood-eter’ ben, maar dit vond ik toch wel erg lekker… Nu heb ik mijn eigen versie gemaakt en hij is per ongeluk ook nog hartstikke gezond!
Ingrediënten voor 1 brood:
- 250 gram bloem;
- 2 tl bakpoeder;
- 1 tl kaneel;
- 2 eieren;
- 250 ml magere yoghurt;
- 4 bananen;
- 1 beste el honing.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm of bakblik in.
- Prak drie bananen met een flots van de yoghurt en de honing.
- Voeg de yoghurt toe aan de bananenprut en meng het goed met een mixer.
- Voeg de eieren en de kaneel toe aan het mengsel en mix het geheel goed en zo glad mogelijk.
- Meng de bloem met het bakpoeder.
- Voeg de bloem (met het bakpoeder) toe aan de aan het bananenmengsel en mix het tot een mooi beslag.
- Doe het beslag in de spring vorm en snijd de laatste banaan in plakjes. Leg de plakjes op het beslag ter decoratie.
- Bak het bananenbrood in ongeveer 40 minuten af.
Dikke tip: gebruik een beetje rijpe bananen, niet van die verse groene, want die prakken voor geen meter en zijn minder zoet.
Eet smakelijk!
Per stukje (verdeeld in tien stukken): 26 mg natrium en 267 mg kalium.