5 Tips – Tijd Besparen

Koken zonder pakjes en zakjes kost veel tijd.
BZZZZZZZZZZZZZZZZ.
Fout antwoord. 

Koken zonder pakjes en zakjes is nieuw, iets leren, iets oefenen en slimmigheidjes ontwikkelen. Vandaar deze tips voor tijd besparen.

 1. Snijden & invriezen
  Koop een bult groenten. Snijd alles en stop het in van die ontzettend handige zipzakjes en gooi het in de vriezer. Je haalt er gemakkelijk een (klein) deel uit en gooit het zo in de pan. Je kan natuurlijk ook een groentemix uit de koelafdeling van de supermarkt halen, maar persoonlijk vind ik zelf gesneden groenten het lekkerst, zelfs als ze ingevroren zijn geweest.
 2. Zorg dat het vlees al ontdooid is
  Ja, klinkt voor de hand liggend, maar ik vergeet het zelf ook veel te vaak. Leg het de avond van tevoren al in de koelkast of voor je naar je werk gaat op het aanrecht. Of ontdooi het in de magnetron.
 3. Plan je maaltijden
  Niet alleen handig voor het ontdooien van het vlees, maar ook voor het doen van boodschappen.
 4. Heb het recept paraat
  Het water kookt al, je gehakt is rul en je eega is in slaap gevallen voor de tv. Ondertussen sta jij naar je kruidencollectie te staren… Was het nou kardemom of karwijzaad? Uh ja, dan is het handig als je even op jouw receptje kunt kijken en dan weet je meteen: oooooh, ik bedoel natuurlijk kerrie! Tegen de tijd dat je het recept weer helemaal gegoogled hebt, is je gehakt verbrand en is de helft van je water verdampt. Niet handig.
 5. Benodigdheden klaarzetten
  Zorg dat alles wat je nodig hebt, klaarstaat en binnen handbereik is. Dan kun je als een geoliede machine die maaltijd in elkaar draaien.
Print Friendly, PDF & Email